top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

ŠPINAČNA JUHA S CRUTONI

Aromatična, pomladna in enostavna zelenjavna juhica, ki vam ne vzame veliko časa, je pa super dobra in super zdrava. Posebej še, če uporabite domačo špinačo, tako kot sem to naredila jaz. Za crutone pa ekološko porabimo kruh, ki nam je ostal od včeraj. Tako kot Francozi, ki nikoli ne jedo kruha pečenega prejšnji dan. Zdaj vemo, da ga porabijo za crutone.

SESTAVINE:


500 g domače mlade špinače

2 manjša krompirčka

1 mlada čebula (tudi zeleni del)

1 žlica masla

2 žlici oljčnega olja

1 l zelenjavne osnove

50 g kisle smetane

sol in mleti poper

300 g starega belega kruha (npr. francoska štručka)

50 g masla

malo peteršilja


PRIPRAVA:


Mlado čebulo operemo in sesekljamo. Krompir operemo ter narežemo ga na kocke. Špinačo prav tako operemo, osušimo in odrežemo trde peclje. V posodi segrejemo oljčno olje in žlico masla in prepražimo čebulo, špinačo in krompir. Zalijemo z zelenjavno osnovo. Kuhamo približno 25 min. oz. da se špinača in krompir zmehčata..

Vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom v kremasto juho. Po želji primešamo žlico kisle smetane in še enkrat dobro premešamo. Po okusu začinimo še s soljo in poprom.


Kruh narežemo na majhne kocke in stresemo na ponvico, kjer smo stopili maslo. Zlato rjavo jih popečemo in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Crutone obilno potresemo po zelenjavni juhici.


23 views0 comments

Recent Posts

See All

RIBJA JUHA

Comments


bottom of page