top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

ŠPARGLJEVA SOLATA Z RUKOLO IN PARADIŽNIKI

Ko je sezona špargljev na višku, rada pripravim to enostavno in osvežilno solato. Preliv, ki mu primešamo zelišča, okus popelje na novo raven užitkov za brbončice. S kosom ali dvema domačega kruha, lahko tudi kot lahka samostojna jed.

SESTAVINE:


250 g zelenih špargljev

pol rdeče čebule

2 vejice svežega pehtrana

2 vejici koperca

manjši šopek drobnjaka

2 žlice belega vinskega kisa

1 žlica gorčice z celimi zrni

1 žlica medu

2 žlici oljčnega olja

100 g češnjevih paradižnikov

50 g rukole

sol in poper po okusu


PRIPRAVA:


Šparglje operemo in odlomimo olesenele konce. Prečno jih narežemo na grižljaj velike kose. V vreli slani vodi jih blanširamo 3 min., oz. da so še vedno hrustljavi na ugriz. Ohladimo. Zelišča operemo, osmukamo liste in vse dobro sesekljamo. V skledi pripravimo marinado. Zmešamo zelišča, med, kis, gorčico, olje ter sol in poper po okusu. Čebulo olupimo in narežemo na manjše kolute. Šparglje in čebulo zmešamo, prelijemo z marinado in pustimo 30 min., da se razvijejo okusi. Paradižnike operemo in prerežemo na pol. Rukolo prav tako operemo, osušimo in naložimo na krožnik. Dodamo paradižnike in marinirane šparglje z čebulo in vse lahko premešamo, po potrebi dodamo že malo preliva. Serviramo s domačim kruhom.


14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page