Njam, njam…....krhki, aromatični in okusni piškoti so čokoladni rogljički z mletimi lešniki in prelivom bele čokolade. Prava izbira za začetek Božične peke.
SESTAVINE:
100 g mletih lešnikov
160 g moke
100 g mletega sladkorja
4 velike žlice kakava
ščepec soli
150 g hladnega masla
2 rumenjaka
50 g bele kuverture
PRIPRAVA:
V posodi kuhinjskega robota najprej zmešamo suhe sestavine: moko, kakav, sol, sladkor in mlete lešnike. Dodamo maslo in rumenjake in zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v prozorno folijo in naj počiva v hladilniku eno uro.
Vmes segrejemo pečico na 180⁰ C. Oblikujemo kroglice za velikost oreha, jih povaljamo med dlanmi in oblikujemo v rogljičke. Polagam jih na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo 10 -15 min. Kuverturo stopimo nad vodno kopeljo (če je pregosta, dodamo kođček masla) in jo prelijemo v brizgalno vrečko. Odrežemo vrh vrečke (odrežemo malo, da lahko oblikujemo tanke črte) in na ohlajene piškote nabrizgamo tanke bele črte.
Na sliki so čokoladni rogljički v veseli družbi janeževih poljubčkov. Idealna kombinacija dveh receptov, saj za pripravo poljubčkov porabimo beljake, ki so nam ostali od peke rogljičkov. Recept je prav tako zapisan na mojem blogu.
Comentarios