Če vprašate mene, čokolade ni nikoli preveč. Super recept za vse čokoholike in uživanje ob skodelici kave ali čaja.
SESTAVINE:
150 g celih lešnikov
150 g čokolade (70% čokoladnege deleža)
150 g mehkega masla
140 g rjavega sladkorja
½ stroka vanilijevega stroka (prerežemo in postrgamo semena)
ščepec soli
4 jajca
130 g moke
2 čajni žlički pecilnega praška
20 g kakava
100 g čokolade za preliv
PRIPRAVA:
50 g lešnikov na suhi ponvi prepražimo, da zadišijo in jih grobo sesekljamo, ostale lešnike zmeljemo. Pečico segrejemo na 180⁰ C.
V posodi kuhinjskega robota penasto umešamo maslo s sladkorjem. Med rahlim mešanjem posamezno dodajamo jajca. Čokolado sesekljamo in jo dodamo masleni kremi. Ko je zmes gladka s mehko kuhalnico zmešamo moko s pecilnim praškom in kakavom in mlete lešnike.
Zlijemo v podolgovat model in pečemo v pečici 50 min. Pecivo je pečeno, ko v testo zabodemo konico noža in ko jo izvlečemo, na njej ni ostankov testa.
Nad vodno kopeljo stopimo še preostalo čokolado in prelijemo pecivo. Takoj potresemo s sesekljanimi lešniki.
Comments