top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

ČOKOLADNI CANTUCCINI

Updated: Dec 26, 2022

Jaz pri peki prisegam na klasiko, ampak vsake toliko časa, si drznem predelati recept in mu dodati malce drugačne sestavine. Tokrat sem mandlje zamenjala za lešnike in dodala koščke čokolade in nekaj močnega italijanskega ekspresa. Nastali so čudoviti cantuccini, ki so čudovito aromatični in hrustljavi.

SESTAVINE:


100 g lešnikov

80 g koščkov čokolade (čokoladne kapljice za peko)

2 žlici močnega espresa

250 g moke

1 žlici pecilnega praška

200 g sladkorja

250 g mehkega masla

2 jajci


PRIPRAVA:


Pečico segrejemo na 190⁰C. Lešnike prepražimo na ponvi, da so lepo zapečeni in aromatični. Hkrati pa jih enostavno olupimo, ko so pečeni. Vse ostale sestavine zmešamo v posodi kuhinjskega robota, začnemo z maslom, ki ga penasto zmešamo skupaj s sladkorjem, dodamo jajci in vse ostale sestavine. Mešamo, da dobimo gosto maso, ki jo oblikujemo v večje svaljke in pečemo na pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo 15 min. oz. da iz pečice prijetno zadiši. Vmes se svaljki malce razlezejo po pekaču, pa jih s pomočjo noža, povrnemo v prvotno obliko. Ohladimo in narežemo na pol centimetra široke piškote. Narezane piškote ponovno položimo na pekač in jih dodatno pečemo še 5 min. Tako postanejo čudovito hrustljavi. Italijani imajo tradicijo, da piškote postrežejo skupaj s šilcem sladkega vina, ki mu rečejo Vin Santo. Jaz pa jih postrežem tudi s skodelico kave. Odlično! Seveda pa lahko Vin Santo zamenjamo za kakšno pozno trgatev sladkega vina.





70 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page