top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

ČOKOLADNE TORTICE Z JAGODAMI IN PISTACIJO

Jaz vsako leto komaj čakam sezono jagod. So moj najljubši sadež. Čudovito se ujemajo s čokolado. Ta recept za tortice je enostaven, združuje pa najboljše obeh slastnih okusov. Malce pistacije pa tortice še polepša.

SESTAVINE:


100 g mehkega masla

190 g moke

100 g rjavega sladkorja

1 ščepec soli

2 jajci

1 in pol čajne žličke pecilnega praška

2 veliki žlici kakava

90 ml mleka

600 g jagod

2 žlici jagodne marmelade

1 vrečka preliva za torte (rdečega)

10 g sesekljanih pistacij

nekaj masla za namastitev modelčkov


PRIPRAVA:


Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Jagode operemo in osušimo in razrežemo na četrtine. V posodi kuhinjskega mešalnika penasto umešamo maslo skupaj s sladkorjem in soljo. Dodamo jajci. Posebej zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni in kakav. Narahlo vmešamo v jajčno-masleno maso in dolijemo še mleko. Počasi in gladko zmešamo. Za tortice uporabimo majhne modelčke za pito s snemljivim dnom (npr. premera od 12 cm ali pa največ do 20 cm). Dobro jih namastimo z maslom in vanje do polovice vlijemo čokoladno maso. Pečemo približno 15 min. Ohladimo jih na rešetki in hladne namažemo z marmelado. Obložimo jih z narezanimi jagodami. Po navodilih skuhamo preliv in malce počakamo, da se začne strjevati in z njim prelijemo jagode na tortici. Potresemo s pistacijo in po želji okrasimo z metinimi listi.


525 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page