Jaz vsako leto komaj čakam sezono jagod. So moj najljubši sadež. Čudovito se ujemajo s čokolado. Ta recept za tortice je enostaven, združuje pa najboljše obeh slastnih okusov. Malce pistacije pa tortice še polepša.
SESTAVINE:
100 g mehkega masla
190 g moke
100 g rjavega sladkorja
1 ščepec soli
2 jajci
1 in pol čajne žličke pecilnega praška
2 veliki žlici kakava
90 ml mleka
600 g jagod
2 žlici jagodne marmelade
1 vrečka preliva za torte (rdečega)
10 g sesekljanih pistacij
nekaj masla za namastitev modelčkov
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Jagode operemo in osušimo in razrežemo na četrtine. V posodi kuhinjskega mešalnika penasto umešamo maslo skupaj s sladkorjem in soljo. Dodamo jajci. Posebej zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni in kakav. Narahlo vmešamo v jajčno-masleno maso in dolijemo še mleko. Počasi in gladko zmešamo. Za tortice uporabimo majhne modelčke za pito s snemljivim dnom (npr. premera od 12 cm ali pa največ do 20 cm). Dobro jih namastimo z maslom in vanje do polovice vlijemo čokoladno maso. Pečemo približno 15 min. Ohladimo jih na rešetki in hladne namažemo z marmelado. Obložimo jih z narezanimi jagodami. Po navodilih skuhamo preliv in malce počakamo, da se začne strjevati in z njim prelijemo jagode na tortici. Potresemo s pistacijo in po želji okrasimo z metinimi listi.
Comments