Ko zima potrka na vrata, so mineštrice prava izbira za hiter in hranljiv obrok. Tale recept je prav enostaven, saj vse skuhamo v enem loncu.
SESTAVINE:
2 čebuli
1 strok česna
1 mali feferonček
3 stebelca timijana
2 vejici rožmarina
2 vejici origana
300 g korenja
150 g kolerabice
150 g stebelne zelene
400 g rumene buče
3 žl. oljčnega olja
1 l zelenjavne juhe
200 g mini testenin
2 pečenici
400 g belega fižola (iz konzerve)
400 g paradižnikove kaše (iz konzerve)
sveže nariban parmezan za posip
sol in poper
PRIPRAVA:
Vso zelenjavo operemo, olupimo in narežemo na manjše kocke oz. korenje na kolutke. Čebulo in česen olupimo in skupaj drobno sesekljamo. Prepražimo na oljčnem olju, da čebula postekleni in česen zadiši. Dodamo vso zelenjavo in popražimo ter zalijemo z juho. Rožmarin in timijan povežemo v zeliščni šopek in dodamo juhi. Kuhamo 15 do 20 min., nato odstranimo zelišča. Fižol odcedimo in ga stresemo v juho, prav tako paradižnikovo kašo. Solimo in popramo po okusu. Pečenici odstranimo kožo in iz mase oblikujemo kroglice (za velikost oreha), ki jih zlato popečemo na ponvi in nato dodamo juhi. Na koncu dodamo še testenine, ki jih skuhamo “al dente”. Juho pred serviranjem potresemo z lističi origana in naribanim parmezanom.
Коментарі