top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

VITAMINSKA SOLATA S PREKAJENO POSTRVJO

Solata, ki jo lahko postrežemo kot elegantno predjed slavnostnega kosila ali kot enostaven samostojen obrok. Sestavine so zdrave, kupimo jih lahko v vseh večjih trgovinah in vse skupaj je enostavno za pripravo. Vsi gostje bodo navdušeni!

SESTAVINE:


1 rdeča čebula

3 do 4 žlice limoninega soka

½ žlice medu

2 do 3 žlice oljčnega olja

2 pesti mešane solate (rukola, radič, berivka, listi mlade špinače)

200 g kuhane rdeče pese narezane na majhne kocke

400 g prekajene postrvi

2 žlici zelenega popra v slanici

50 g orehov

sol, poper


PRIPRAVA:


Solato operemo in osušimo. Za preliv zmešamo limonin sok, med, olje, začinimo s soljo in poprom, dobro zmešamo, da dobimo gladko emulzijo. Čebulo olupimo in narežemo na kolute in jo mariniramo v prelivu. (30 min. na sobni temperaturi). Ribi odstranimo kožo, plavuti in kosti in fileje natrgamo na grižljaj velike kose. Zelen poper sesekljamo in zmešamo skupaj z ribjimi fileji. Liste solate dekorativno zložimo na krožnike, obložimo s kockami rdeče pese in nanje položimo ribo. Obročke čebule poberemo iz marinade in jih prav tako položimo na solatne liste. Prelijemo s preostalim prelivom in potresemo z grobo sesekljanimi orehi.


62 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page