Solata, ki jo lahko postrežemo kot elegantno predjed slavnostnega kosila ali kot enostaven samostojen obrok. Sestavine so zdrave, kupimo jih lahko v vseh večjih trgovinah in vse skupaj je enostavno za pripravo. Vsi gostje bodo navdušeni!
SESTAVINE:
1 rdeča čebula
3 do 4 žlice limoninega soka
½ žlice medu
2 do 3 žlice oljčnega olja
2 pesti mešane solate (rukola, radič, berivka, listi mlade špinače)
200 g kuhane rdeče pese narezane na majhne kocke
400 g prekajene postrvi
2 žlici zelenega popra v slanici
50 g orehov
sol, poper
PRIPRAVA:
Solato operemo in osušimo. Za preliv zmešamo limonin sok, med, olje, začinimo s soljo in poprom, dobro zmešamo, da dobimo gladko emulzijo. Čebulo olupimo in narežemo na kolute in jo mariniramo v prelivu. (30 min. na sobni temperaturi). Ribi odstranimo kožo, plavuti in kosti in fileje natrgamo na grižljaj velike kose. Zelen poper sesekljamo in zmešamo skupaj z ribjimi fileji. Liste solate dekorativno zložimo na krožnike, obložimo s kockami rdeče pese in nanje položimo ribo. Obročke čebule poberemo iz marinade in jih prav tako položimo na solatne liste. Prelijemo s preostalim prelivom in potresemo z grobo sesekljanimi orehi.
Comentarios