top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

TIRAMISU

Je kdo, ki ne pozna te čudovite italijanske sladice? Moj recept je obogaten s sladko smetano in v tem poletnem času sem dodala maline, kakavov posip pa sem zamenjala z čokolado. In naredila sem porcijske kozarčke. Je lahko še boljše? Hitro pripravljeno in božanskega okusa.

SESTAVINE:


1 paketek piškotov Savoiardi (baby piškoti po domače)

2-3 dcl hladne kave, ki smo ji dodali veliko žlico ruma

3 jajca

250 g mascarpone sira

1 sladka smetana

5 velikih žlic sladkorja

nekaj žlic čokoladnega posipa

maline za okrasitev


PRIPRAVA:


Kavo z rumom vlijemo v globok krožnik in si tako pripravimo vse za “pomakanje” piškotov. Prav tako si pripravimo 6 - 7 porcijskih kozarčkov. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjakom s skledi primešamo 3 žlice sladkorja in jih s pomočjo mešalnika penasto stepemo. V drugi skledi stepemo sladko smetano z žlico sladkorja. V tretji skledi stepemo beljake in žlico sladkorja v trd sneg. Nato penastim rumenjakom primešamo mascarpone sir. Gladko zmešamo z metlicami električnega mešalnika. Nato ročno s pomočjo spatule v pripravljeno kremo vmešamo še sladko smetano in na koncu trd sneg. Postavimo v hladilnik. Nato z nožem prepolovimo vsak piškot. Vsako polovico piškota nato na hitro potopimo v kavo, obrnemo in položimo na dno kozarca. V mojih kozarcih je prostora za dve polovici, da se pokrije dno kozarca. Število polovic pa je odvisno od vašega kozarca. Nato piškote obložimo z veliko žlico pripravljene kreme in ponovimo postopek s piškoti. Število ponovitev je spet odvisno od velikosti kozarca. Končamo vedno z žlico kreme. Postavimo v hladilnik in počakamo čez noč, da se okusi prepojijo. Pred serviranjem potresemo s čokolado in okrasimo z malinami.

Če želimo pripraviti tiramisu v večjem modelu, piškotov ne prepolovimo, ampak jih zlagamo, da napolnimo dno modela. Potem je postopek popolnoma enak. Tiramisu nato narežemo na poljubne kose.


152 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page