Še en enostaven zimski recept za moje najljubše svedrčke. Barvita kombinacija z zdravim aromatičnim listnatim ohrovtom in piščancem, poskrbi za pravo mero beljakovin in okusa.
SESTAVINE:
200 g listov kodrastega ohrovta
400 g svedrčkov
200 g piščančjih prsi
3 žlice oljčnega olja
strok česna
50 ml belega vina
50 g sladke smetane
1 bio limona
50 g sveže naribanega parmezana
¼ sveže rdeče paprike
sol in poper po okusu
PRIPRAVA:
Ohrovt osmukamo in zavržemo trda stebelca. Dobro ga operemo in osušimo, ter narežemo na malce večje kose. Piščanca prav tako operemo in osušimo. Narežemo ga na grižljaj velike trakove in solimo in popramo. Česen olupimo in sesekljamo. Na ponvi, ki smo ji dodali olje, zlato rjavo popečemo meso. Vmes v vročem, slanem kropu blanširamo ohrovt, da se zmehča. Mesu dodamo česen in malce popražimo, da česen zadiši. Primešamo ohrovt in zalijemo z vinom, počakamo da alkohol izhlapi, nato zalijemo s smetano. Kuhamo 10 min. Na koncu po potrebi dodatno solimo in popramo. Pred serviranjem v omako naribamo še limonino lupino. Vmes v vroči slani vodi skuhamo svedrčke in jih stresemo v pripravljeno omako. Serviramo in obilno posujemo s svežim naribanim parmezanom. Za barvitost in pozdrav pomladi, pa krožnik potresemo še s svežo, drobno sesekljano rdečo papriko.
留言