top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

SOLATA Z RADIČEM, GORGONZOLO IN OREHI

Čudovita solatna kombinacija mladega radiča, stebelne zelene, ki jo odlično dopolni žlahtnost sira z modro plesnijo in hrustljavost orehov. Vse skupaj začinjeno s čudovitim prelivom. Predjed ali lahka večerja. Skupaj z zelenjavno juhico, pa tudi hitro kosilo.

SESTAVINE:


2 žlici rdečega vinskega kisa

1 žlica Dijon gorčice

60 ml oljčnega olja

sol in poper po okusu

4 male glavice radiča sorte Trevisiano

4 vejice stebelne zelene (sredinski del zlato rumene sredice)

50 g orehov

2 žlici sesekljanega peteršilja

110 g plemenitega sira z modro plesnijo (Gorgonzola ali Roquefort)


PRIPRAVA:


Solato in zeleno operemo in osušimo. Glavicam radiča odrežemo spodnji del in liste razdelimo na velik krožnik ali več porcijskih krožnikov. Zeleno razrežemo na tanke paličice (juliene tehnika), liste prerežemo na pol in oboje dodamo radiču. Na ponvi prepražimo orehe, da postanejo hrustljavi. Za preliv v posodi z metlico zmešamo gorčico, kis, olje, sol in poper, da dobimo kremast preliv. Na solato zdrobimo sir in potresemo z orehi. Prelijemo s prelivom in vse potresemo s sesekljanim peteršiljem.


180 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page