Čisto enostavna torta, ki je idealna sladica za zaključek poletnega kosila ali piknika. Slastne jagode so glavna zvezda te sladice. V kasnejših poletnih mesecih jih lahko nadomestimo z malinami ali borovnicami. Hitro pripravljena in lepa, ko jo postavimo na mizo.
SESTAVINE:
3 jajca
150 g mehkega masla
150 g sladkorja
1 žlica vanilijevega sladkorja
½ žličke naribane lupine bio limone
200 g moke
1 žlica gustina
1 žlica pecilnega praška
2-3 žlice mleka
250 g jagod
400 g sladke smetane
2 žlici praška za bolj čvrsto smetano
4 žlice mletega sladkorja
žlica pistacij
vejica sveže mete
PRIPRAVA:
Pečico najprej segrejemo na 180 C. V posodi kuhinjskega mešalnika najprej penasto umešamo mehko maslo skupaj s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Počasi masi dodajamo rumenjake in na koncu moko skupaj s pecilnim praškom in gustinom. Vmes primešamo še mleko. Beljake stepemo v trd sneg, ki ga na koncu primešamo umešani masi. Mešamo s pomočjo spatule, da v masi ostane zraka, ki bo omogočilo, da biskvit lepo naraste. Vlijemo v 20 cm velik pekač za torte, ki smo ga dobro namastili z maslom in dno obložili s peki papirjem. Pečemo v pečici 30 do 40 min. oz dokler ni lepo zapečeno. Ohladimo. Jagode operemo in osušimo. Polovico jih narežemo na grižljaj velike kose in zmešamo s polovico mletega sladkorja. Sladko smetano stepemo skupaj s preostankom sladkorja in praškom za utrditev. Ohlajen biskvit prerežemo na pol in obilno namažemo s polovico smetane, ki smo ji dodali marinirane jagode. Pokrijemo z drugo polovico. Ostanek smetane namažemo na zgornjo plast torte in obložimo s preostalimi jagodami, ki smo jih prerezali na pol. Pistacijo sesekljamo in potresemo po jagodah in smetani. Torto okrasimo z lističi sveže mete. Dober tek!
Comments