Aromatičen poletni prigrizek, ki je idealen za poletno večerno posedanje na terasi. Pripravljen iz enostavnih kupljenih sestavin, ki pa skupaj s kozarcem dobrega vina pričarajo pravo poletno razvajanje.
SESTAVINE:
1 zavitek kupljenega listnatega testa (sveže in že razvaljano)
2 žlici pesta iz posušenih rdečih paradižnikov (kupljen izdelek)
1 žlica sezama
PRIPRAVA:
Pečico najprej segrejemo na 200⁰ C. Testo vzamemo iz hladilnika, ga s pomočjo papirja previdno razvijemo in vertikalno prerežemo na pol. Eno polovico namažemo s pestom in pokrijemo z drugo polovico. Malce potlačimo, da se obe polovici testa sprimeta. Z ostrim nožem (ali kolutkom za rezanje pizze) narežemo 1 in pol cm široke trakove. Vsakega posebej nato previdno zavijemo v spiralo in položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Posujemo s sezamom in pečemo približno 10 do 12 min. oz. da so zlato zapečeni. Namesto rdečega pesta, lahko uporabimo tudi pesto pripravljen iz zelene bazilike.
Comments