Sočna, aromatična, hrustljava in barvita. Absolutno slastna skutina pita z višnjami. Razvajanje za vse ljubitelje krhkega testa in pit.
SESTAVINE:
200 g moke
75 g mletih mandljev
1 ščep soli
125 g sladkorja
200 g mehkega masla
1 jajce
100 g speculatus piškotov
350 g višenj (brez koščic iz kozarca)
1 strok vanilije
5 jajc
500 skute (ali ricotte)
malo sladkorja v prahu
1 žlici gustina (škrob)
1 ščep soli
PRIPRAVA:
V posodi kuhinjskega robota zamesimo krhko testo, tako da zmešamo vse zgoraj naštete sestavine od moke do 1 jajca. Piškote grobo sesekljamo v drobtine.Testo zavijemo v folijo in naj počiva v hladilniku eno uro. Vmes segrejemo pečico na 180⁰ C.
Višnje odcedimo. Za nadev v eni posodi zmešamo skuto (ali ricotto) skupaj z rumenjaki, mletim sladkorjem, škrobom in vanilijo. V drugi posodi skupaj s soljo stepemo beljake v trd sneg. Sneg s pomočjo mehke lopatice primešamo skutini zmesi.
⅔ testa razvaljamo in obložimo model za pito. Ostalo ⅓ zmešamo skupaj s piškotnimi drobtinami. Tako smo pripravili drobljenec. Model napolnimo s polovice skutine mase, obložimo z višnjami in pokrijemo s preostalo skutino maso. Drobljenec bogato potresemo na vrh skute. Pečemo 45 - 50 min. Ohlajeno lahko po želji potresemo z mletim sladkorjem.
Comments