Čokoladni razpokančki so eni mojih najljubših piškotov. Tako so lepi in hrustljavi, da nikoli ne manjkajo v moji božični zbirki. Letos sem jih z malo božične čarovnije spremenila v čudovite praznično rdeče piškote.
SESTAVINE:
114 g mehkega masla
150 g rjavega sladkorja
100 g sladkorja
2 jajci
½ čajne žličke rdeče jedilne barve
250 g moke
30 g kakava
1 in pol čajna žlička pecilnega praška
½ čajne žličke soli
50 g kristalnega sladkorja za okras
50 g mletega sladkorja za okras
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180⁰C. V posodi kuhinjskega robota najprej penasto umešamo mehko maslo skupaj z obema vrstama sladkorja, dodamo jajci, jedilno barvo in na koncu vse suhe sestavine (moko, kakav, pecilni prašek in sol) . Mešamo, da dobimo gosto maso, ki jo oblikujemo v kroglice velikosti oreha. Vsako kroglico najprej povaljamo v kristalnem sladkorju in na koncu še v mletem sladkorju. Položimo na peki papir in pečemo 20 min. oz. da iz pečice prijetno zadiši. Piškoti se bodo med peko lepo razlezli v kupčke in dobili čudovito obliko klasičnih razpokančkov.
コメント