Proteinska solatka, ki je lahko odlično kosilo, ki ga nesemo s seboj v službo. Leča in rdeči fižol poskrbita za vitamine, sveža zelenjava pa za barvitost in hrustljavost. Pripravljena kot bi mignil.
SESTAVINE:
250 g zelene leče
1 solatna kumara
300 g češnjevih paradižnikov
2 rdeči papriki
1 rdeča čebula
½ šopka peteršilja
250 g rdečega fižola (konzerva)
5 žlic oljčnega olja
3 žlice vinskega kisa
2 žlici jabolčnega soka
100 g črnih ali zelenih oliv
sol in poper po okusu
PRIPRAVA:
Lečo pred uporabo namočimo (najbolje čez noč) in kuhamo v osoljeni vodi 20 do 25 min. Odcedimo in ohladimo. Fižol stresemo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Kumaro operemo in delno olupimo in narežemo na rezine. Če je predebela, jo prerežemo na pol. Prav tako operemo paradižnike in papriko. Papriko narežemo na kocke, paradižnike samo prerežemo na pol. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Peteršilj prav tako operemo, osušimo in sesekljamo. V manjši posodi zmešamo preliv iz olja, kisa, jabolčnega soka, ki ga solimo in popramo po okusu. V veliki posodi zmešamo lečo, fižol in vso zelenjavo. Dodamo na olive in začinimo s prelivom. Obilno potresemo s peteršiljem in pred serviranjem okrasimo s rezinami čebule.
Comments