POLETNA ČORBICA
- dobrovoljcmojca
- Sep 17, 2021
- 1 min read
Super enostavna in okusna enolončnica, ki jo pripravimo lahko že en dan prej in je naslednji dan samo še bolj okusna in hranljiva. Barvita poletna zelenjava in nekaj drobnih testenin je zmagovita kombinacija.

SESTAVINE:
1 čebula
2 stroka česna
200 g korenja
400 g svežega paradižnika
80 g pancete ali mesnate slanine
3 žlice oljčnega olja
1 žlica paradižnikovega koncentrata (tuba)
800 ml zelenjavne osnove
200 g drobnih testenin
240 g belega fižola (konzerva)
300 g zelenih bučk
200 g zelenega fižola v strokih
80 g svežega parmezana
nekaj listov sveže bazilike
sol in poper
PRIPRAVA:
Vso zelenjavo operemo in osušimo. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Panceto narežemo na koščke. Paradižnik križno zarežemo, položimo v vročo vodo, počakamo minuto ali dve in nato prelijemo s hladno vodo, olupimo in drobno sesekljamo. Fižolu odrežemo konce in narežemo na grižljaj velike kose, prav tako bučko. Korenje narežemo na kolute. Na oljčnem olju najprej popečemo panceto, nato dodamo čebulo in česen. Mešamo, da čebula postekleni, nato dodamo korenje in paradižnikov koncentrat. Vse zalijemo z zelenjavno osnovo. Ko zavre, dodamo sesekljan paradižnik in fižol. Na majhnem ognju kuhamo približno 15 min. Proti koncu kuhanja dodamo še bučke, odcejen bel fižol in drobne testenine. Jaz sem v mojem receptu uporabila testenine, ki spominjajo na riž, lahko pa uporabite katerekoli drobne testenine. Kuhamo še približno 5 min. oz da so testenine kuhane “al dente”. Vsak krožnik mineštrice pred serviranjem potresemo še z naribanim parmezanom in okrasimo z listi sveže bazilike.
Comentários