top of page

POLETNA ČORBICA

  • Writer: dobrovoljcmojca
    dobrovoljcmojca
  • Sep 17, 2021
  • 1 min read

Super enostavna in okusna enolončnica, ki jo pripravimo lahko že en dan prej in je naslednji dan samo še bolj okusna in hranljiva. Barvita poletna zelenjava in nekaj drobnih testenin je zmagovita kombinacija.

SESTAVINE:


1 čebula

2 stroka česna

200 g korenja

400 g svežega paradižnika

80 g pancete ali mesnate slanine

3 žlice oljčnega olja

1 žlica paradižnikovega koncentrata (tuba)

800 ml zelenjavne osnove

200 g drobnih testenin

240 g belega fižola (konzerva)

300 g zelenih bučk

200 g zelenega fižola v strokih

80 g svežega parmezana

nekaj listov sveže bazilike

sol in poper


PRIPRAVA:


Vso zelenjavo operemo in osušimo. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Panceto narežemo na koščke. Paradižnik križno zarežemo, položimo v vročo vodo, počakamo minuto ali dve in nato prelijemo s hladno vodo, olupimo in drobno sesekljamo. Fižolu odrežemo konce in narežemo na grižljaj velike kose, prav tako bučko. Korenje narežemo na kolute. Na oljčnem olju najprej popečemo panceto, nato dodamo čebulo in česen. Mešamo, da čebula postekleni, nato dodamo korenje in paradižnikov koncentrat. Vse zalijemo z zelenjavno osnovo. Ko zavre, dodamo sesekljan paradižnik in fižol. Na majhnem ognju kuhamo približno 15 min. Proti koncu kuhanja dodamo še bučke, odcejen bel fižol in drobne testenine. Jaz sem v mojem receptu uporabila testenine, ki spominjajo na riž, lahko pa uporabite katerekoli drobne testenine. Kuhamo še približno 5 min. oz da so testenine kuhane “al dente”. Vsak krožnik mineštrice pred serviranjem potresemo še z naribanim parmezanom in okrasimo z listi sveže bazilike.


Comentários


© 2023 by Kuharija po moje

bottom of page