top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

PIŠČANČJI MEDALJONI V OMAKI S ŠPINAČO

Še eden izmed enostavnih receptov za piščanca. Tokrat potrebujemo piščančje fileje, ki so v dobri družbi sveže pomladne špinače in češnjevih paradižnikov. Izvrstna kombinacija vam rečem. Pa še hitro je pripravljena. Zraven se podajo široki rezanci. Če jih pripravite sami, še toliko bolje.

SESTAVINE:


4 tanke piščančje medaljone (1x piščančje prsi narezane na zrezke)

50 g masla

3 stroke česna

1 manjši zavitek češnjevih paradižnikov

1 žlica suhega origana

1 dcl belega vina (zamenjava je lahko piščančja juha)

¼ kg mlade špinače

120 ml smetane za kuhanje

pest sveže naribanega parmezana

sol, poper


PRIPRAVA:


Zrezke umijemo, posušimo in potolčemo, da dobimo tanke medaljone. Česen sesekljamo, paradižnike operemo in razpolovimo. Na ponvi raztopimo maslo in na njem z obeh strani zlato popečemo meso. Odstavimo in na isti ponvi na hitro prepražimo česen, da zadiši, dodamo paradižnike in origano. Zalijemo z vinom oz. juho in kuhamo, da tekočina izpari in ostane samo okus. Dodamo špinačo in kuhamo, da listi ovenijo. Zalijemo s smetano in v omako vrnemo meso (skupaj s tekočino, ki je ostala na krožniku) Zavremo in kuhamo še približno 3 minute. Pred serviranjem posujemo s parmezanom. Še kozarec belega vina in odlično kosilo je pripravljeno.


515 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page