Še eden izmed enostavnih receptov za piščanca. Tokrat potrebujemo piščančje fileje, ki so v dobri družbi sveže pomladne špinače in češnjevih paradižnikov. Izvrstna kombinacija vam rečem. Pa še hitro je pripravljena. Zraven se podajo široki rezanci. Če jih pripravite sami, še toliko bolje.
SESTAVINE:
4 tanke piščančje medaljone (1x piščančje prsi narezane na zrezke)
50 g masla
3 stroke česna
1 manjši zavitek češnjevih paradižnikov
1 žlica suhega origana
1 dcl belega vina (zamenjava je lahko piščančja juha)
¼ kg mlade špinače
120 ml smetane za kuhanje
pest sveže naribanega parmezana
sol, poper
PRIPRAVA:
Zrezke umijemo, posušimo in potolčemo, da dobimo tanke medaljone. Česen sesekljamo, paradižnike operemo in razpolovimo. Na ponvi raztopimo maslo in na njem z obeh strani zlato popečemo meso. Odstavimo in na isti ponvi na hitro prepražimo česen, da zadiši, dodamo paradižnike in origano. Zalijemo z vinom oz. juho in kuhamo, da tekočina izpari in ostane samo okus. Dodamo špinačo in kuhamo, da listi ovenijo. Zalijemo s smetano in v omako vrnemo meso (skupaj s tekočino, ki je ostala na krožniku) Zavremo in kuhamo še približno 3 minute. Pred serviranjem posujemo s parmezanom. Še kozarec belega vina in odlično kosilo je pripravljeno.
Comments