Piščančje prsi so preprost kos mesa, ki ga z malo domišljije lahko spremenimo v čudovit in barvit obrok. V tem receptu se srečajo suhi paradižnik, žajbljev pesto, pinjole in piščanec. Malce drznosti in zagotovljen uspeh.
SESTAVINE:
200 g češnjevih paradižnikov
10 žlic oljčnega olja
malo grobe soli
šopek žajblja (približno 50 g)
50 g sveže naribanega parmezana
1 strok česna
30 g pinjol
500 g piščančjih prsi
sok ene bio limone
sol in poper
PRIPRAVA:
Najprej segrejemo pečico na 140⁰ C. Paradižnike operemo, osušimo in prepolovimo. Položimo jih na peki papir s prerezano stranjo navzgor. Rahlo jih posolimo in pokapljamo s 4 žlicami oljčnega olja. V pečici jih sušimo približno 90 min. Vmes nekajkrat odpremo vrata pečice, da izpuhti para, ki se je ustvarila v pečici.
Žajbelj prav tako operemo in osušimo. Ostrgamo lističe in v mešalniku skupaj s parmezanom, sesekljanim česnom, 5 žlicami oljčnega olja, soljo in malo popra, zmeljemo v gladko maso. Pinjole popražimo na suhi ponvi, da se obarvajo in pridobijo na okusu.
Meso operemo, osušimo in narežemo na zrezke poljubne velikosti. Rahlo solimo in popramo in mariniramo v limoninem soku. Hitro jih spečemo na vroči ponvi, da porjavijo, a ostanejo mehki.
Na krožniku jih obložimo s suhimi paradižniki, obilno pokapljamo s žajbljevim pestom in potresemo s pinjolami. Poleg se prileže polenta, v katero smo zamešali obilo naribanega parmezana.
Čudovita in aromatična barvna kombinacija piščančjih prsi, ki bo razveselila tudi zahtevne gurmane.
Comments