top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

PIŠČANČJE PRSI S SUHIMI PARADIŽNIKI IN PINJOLAMI

Updated: Dec 5, 2020

Piščančje prsi so preprost kos mesa, ki ga z malo domišljije lahko spremenimo v čudovit in barvit obrok. V tem receptu se srečajo suhi paradižnik, žajbljev pesto, pinjole in piščanec. Malce drznosti in zagotovljen uspeh.



SESTAVINE:


200 g češnjevih paradižnikov

10 žlic oljčnega olja

malo grobe soli

šopek žajblja (približno 50 g)

50 g sveže naribanega parmezana

1 strok česna

30 g pinjol

500 g piščančjih prsi

sok ene bio limone

sol in poper


PRIPRAVA:


Najprej segrejemo pečico na 140⁰ C. Paradižnike operemo, osušimo in prepolovimo. Položimo jih na peki papir s prerezano stranjo navzgor. Rahlo jih posolimo in pokapljamo s 4 žlicami oljčnega olja. V pečici jih sušimo približno 90 min. Vmes nekajkrat odpremo vrata pečice, da izpuhti para, ki se je ustvarila v pečici.

Žajbelj prav tako operemo in osušimo. Ostrgamo lističe in v mešalniku skupaj s parmezanom, sesekljanim česnom, 5 žlicami oljčnega olja, soljo in malo popra, zmeljemo v gladko maso. Pinjole popražimo na suhi ponvi, da se obarvajo in pridobijo na okusu.

Meso operemo, osušimo in narežemo na zrezke poljubne velikosti. Rahlo solimo in popramo in mariniramo v limoninem soku. Hitro jih spečemo na vroči ponvi, da porjavijo, a ostanejo mehki.

Na krožniku jih obložimo s suhimi paradižniki, obilno pokapljamo s žajbljevim pestom in potresemo s pinjolami. Poleg se prileže polenta, v katero smo zamešali obilo naribanega parmezana.


Čudovita in aromatična barvna kombinacija piščančjih prsi, ki bo razveselila tudi zahtevne gurmane.


90 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page