top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

PIŠČANČJA TOLAŽILNA JUHICA Z MESNIMI CMOČKI



Poznate izraz “comforting food” ? Tale piščančja juhica prav zagotovo sodi v to kategorijo jedi. Slastna, vroča, dišeča z okusom, ki nas ponese nazaj v otroštvo… Jaz sem jo obogatila z mesnimi cmočki in tako je postala odlična samostojna jed.


SESTAVINE:


1,5 litra piščančje juhe (pol piščanca, 2 l vode, 2 korenja, pol kolerabe, por, čebula, sol, poper) - lahko pa uporabimo tudi že kupljeno

2 korenja

1 pest belih šampinjonov

4 rezine belega toasta

100 g piščančjih prsi brez kože

1 jajce

sol, poper,

sesekljan peteršilj za posipanje


PRIPRAVA:


Korenje olupimo in narežemo na 2 cm široke kolute. Če smo juho skuhali sami, jo najprej precedimo v posodo in vanjo stresemo korenje in na majhni temperaturi kuhamo, da se korenje skuha in okusi prepojijo. Vmes pripravimo cmočke. Toastu odrežemo skorjo in ga narežemo na 4 dele. Piščančje prsi operemo, osušimo in prav tako narežemo na večje kose. Oboje zmeljemo v mešalniku, dodamo jajce in sol in poper. Iz mase z mokro roko oblikujemo cmoke, velikosti oreha. Kuhamo jih v vroči juhi. Kuhani so, ko priplavajo na površino posode. Šampinjone očistimo morebitne zemlje in jih narežemo na rezine. Ko so cmočki kuhani, v juho položimo še šampinjone in še enkrat zavremo. Kuhamo še 2 min. Pred serviranjem, juho na krožniku obilno potresemo s sesekljanim peteršiljem. Poleg se prileže popečen kruh.


999 views0 comments

Recent Posts

See All

RIBJA JUHA

Comments


bottom of page