Vrhunska jed, pripravljena iz vsakdanjih in enostavnih sestavin! Le kdo ne mara piščančjih bedrc? V družbi limone in šampinjonov so vrhunski obrok. Začimbe pa celoten obrok dvignejo na novo raven. Ne boste se naveličali tega recepta.
SESTAVINE:
4 cela piščančja bedra (razrezana na pol)
2 žlici olja
2 žlici moke
1 mala čebula
2 stroka česna
1 žlica mešanih suhih začimb (timijan, črni poper, koriander, kumina, rožmarin, česen v prahu)
100 g malih belih šampinjonov
2 veliki žlici brandy-a
sok pol limone in lupina cele limone
500 ml piščančje osnove
1 velika žlica kisle smetane
150 malih belih šampinjonov
1 žlica masla
sol, poper
nekaj listov peteršilja
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 200⁰C. Kose piščanca operemo, osušimo, solimo, popramo in pomokamo. Kose zlato popečemo na ognjevarni ponvi, ki smo jo namastili z oljem. Pečene kose odstranimo in prihranimo na krožniku, na isti ponvi pa prepražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen in očiščene ter na rezine narezane šampinjone (100 g) in posujemo z žlico suhih zelišč. Pražimo minuto ali dve in nato prilijemo žganje. Prevremo, da alkohol izhlapi, ostane pa prijetna aroma. Dodamo delno pečeno meso (s kožo navzgor). Prilijemo sok limone in jušno osnovo. Posodo položimo v pečico in pečemo 30 min. V drugi ponvi, na štedilniku stopimo maslo, dodamo žlico olja in zlato rjavo popečemo šampinjone (150 g) ki smo jih narezali na četrtine. Solimo in popramo po okusu. Posodo s piščancem vrnemo na štedilnik, kose piščanca naložimo na krožnik, omako pa zavremo in kuhamo, da odvečna tekočina povre skoraj do polovice. Zgostimo s kislo smetano in potresemo z limonino lupino. Piščanca nato vrnemo v posodo, obložimo s posebej pečenimi šampinjoni in potresemo s peteršiljem. Odlična priloga k tej jedi je rjav riž!
Comments