To je čudovita jed, ko piščanca skupaj z aromatičnimi začimbami mariniramo že en dan prej in potem naslednji dan vse sestavine zložimo v lonec in skuhamo v pečici. Malo truda, ampak božanski rezultat.
SESTAVINE:
4 cela piščančja bedra
2 bio limoni
1 in pol žlice komarčkovih semen
1 in pol žlice grobe morske soli
pol žlice zelenega popra (iz kozarca v slanici)
2 žlici medu
4 velike žlice oljčnega olja
2 veliki čebuli
500 g korenja
500 g krompirja
1 manjši por
500 ml kokošjega fonda
malo peteršilja
PRIPRAVA:
Pečico najprej segrejemo na 200º C. Bedra operemo in osušimo in prerežemo na pol. V možnarju zmešamo sol, zelen poper in semena komarčka. Dobro stremo, da dobimo pasto. Limone prav tako operemo in osušimo. Eno limono ožamemo in dve žlici soka zmešamo v pasto, dodamo med in vse skupaj dobro premešamo. Dobimo gosto aromatično zmes s katero dobro natremo piščanca, posodo pokrijemo s folijo in shranimo v hladilniku čez noč. Naslednji dan 1 uro pred kuhanjem vzamemo iz hladilnika. Korenje operemo in narežemo na kolute, krompir olupimo in prav tako narežemo na večje kocke. Por operemo in narežemo na 1 cm dolge kolute. Čebulo olupimo in narežemo na večje kose. Kokošji fond vlijemo v ognjevarni lonec in malo pokuhamo. Dodamo vso zelenjavo in meso iz marinade. Vmes položimo še rezine ene limone. Pokrijemo s pokrovom in v pečici kuhamo 50 min. Postrežemo skupaj s rezino čabate in potresemo s listi peteršilja.
コメント