Obožujete pehtranovo potico? Te rezine so “bližnjica” do potice. Ko si zaželite puhastega, mehkega in aromatičnega grižljajčka, je to pravi recept. Priprava je hitra in enostavna, pecivo pa odličnega okusa.
SESTAVINE:
2 jajci
1 jogurtov lonček sladkorja
1 jogurtov lonček mleka
1 jogurtov lonček rastlinskega olja
2 in pol jogurtova lončka moke
1 pecilni prašek
500 g skute
manjši šopek pehtrana
3 velike žlice belega zdroba
4 beljaki
malo masla za pekač
mleti sladkor za posipanje
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 190⁰C. Pehtran operemo, osmukamo lističe in jih sesekljamo. Podolgovat pekač namažemo z maslom in obložimo s peki papirjem. V posodi kuhinjskega robota umešamo jajci skupaj s sladkorjem, da penasto naraste. Dodamo mleko in olje in na koncu na roke primešamo še moko s pecilnim praškom. Polovico mase stresemo v pekač in spečemo do polovice, približno 10 min. Vmes v posodi zmešamo skuto skupaj s sladkorjem in zdrobom. Dodamo sesekljan pehtran. Iz 4 beljakov stepemo čvrst sneg, ki ga po porcijah dodajamo skutni masi in gladko zmešamo. Maso vlijemo v pekač na že na pol pečeno testo in vse skupaj prelijemo še s preostankom mase. Pečemo še približno 2o min. oz. da iz pečice lepo zadiši in je površina peciva zlato rjavo obarvana. Ohladimo in nareže na rezine, ki jih potresemo z mletim sladkorjem.
Comentários