Ko vas obiščejo prijatelji, jim postrezite prigrizek, ki se odlično poda k pijači. Le kdo ne mara ocvrtega piščanca? Jaz sem namesto kruhovih drobtin uporabila mlete koruzne kosmiče in preprostega piščanca, spremenila v pravo poslastico. Hrustljavi grižljajčki, ki se kar topijo v ustih.
SESTAVINE:
1 piščančji file narezan na trakce
sol
50 g moke
1 jajce
200 g koruznih kosmičev
olje za cvrtje
1 lonček pikantne omake (kupljen izdelek)
PRIPRAVA:
Piščančji file operemo, osušimo in narežemo na 1 cm široke trakove. Koruzne kosmiče zmeljemo, da dobimo grobe drobtine. Piščančje trakove posolimo in obilno pomokamo, nato vsak kos povaljamo v stepenem jajcu in na koncu še v mletih koruznih kosmičih. Segrejemo olje za cvrtje in trakove zlato rumeno ocvremo. Trakove odlagamo na krožnik, ki smo ga obložili s kuhinjskim papirjem, da odstranimo odvečno olje. Serviramo na večji krožnik in ponudimo skupaj s pikantno omako. Jaz sem uporabila rahlo pikantno salso, ki jo najdete na policah z mehiško kuhinjo. Lahko pa uporabite tudi tatarsko omako, majonezo, kislo smetano ali katerokoli drugo vašo najljubšo omako.
Comments