top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

NJOKI S PIŠČANCEM IN GORČIČNO OMAKO


Njoki so vsestranska enostavna jed, ki jo lahko poljubno kombiniramo z različnimi omakami. Moj današnji recept so njoki v slastni omaki z celimi gorčičnimi zrni in trakci piščanca. Hitro, enostavno, poceni in nadvse slastno.

SESTAVINE:


1 kg njokov

1 čebula

1 strok česna

400 g piščančjih prsi brez kože

4 žlice oljčnega olja

500 g smetane

4 žlice gorčice z celimi zrni

1 šopek drobnjaka

malo naribanega muškatnega oreščka

sol in poper po okusu


PRIPRAVA:


Piščanca operemo, osušimo in narežemo na grižljaj velike trakove. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Meso solimo in popramo ter spečemo na ponvi, ki smo ji dodali oljčno olje. Ko so trakovi zlato zapečeni, jih naložimo na krožnik in na ponvici prepražimo česen in čebulo, da se zmehčata. Zalijemo s smetano in dodamo gorčico. Dobro premešamo in v posodo vrnemo kose piščanca. Vse skupaj kuhamo približno 10 min. Na koncu omako začinimo s sveže nastrganim muškatnim oreščkom. Vmes v slani vodi skuhamo njoke. Prelijemo jih z omako in oblino potresemo s sesekljanim drobnjakom.


1,034 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Liza Dobrovoljc
Liza Dobrovoljc
Mar 07, 2021

Super recept!

Like
bottom of page