Njoki so vsestranska enostavna jed, ki jo lahko poljubno kombiniramo z različnimi omakami. Moj današnji recept so njoki v slastni omaki z celimi gorčičnimi zrni in trakci piščanca. Hitro, enostavno, poceni in nadvse slastno.
SESTAVINE:
1 kg njokov
1 čebula
1 strok česna
400 g piščančjih prsi brez kože
4 žlice oljčnega olja
500 g smetane
4 žlice gorčice z celimi zrni
1 šopek drobnjaka
malo naribanega muškatnega oreščka
sol in poper po okusu
PRIPRAVA:
Piščanca operemo, osušimo in narežemo na grižljaj velike trakove. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Meso solimo in popramo ter spečemo na ponvi, ki smo ji dodali oljčno olje. Ko so trakovi zlato zapečeni, jih naložimo na krožnik in na ponvici prepražimo česen in čebulo, da se zmehčata. Zalijemo s smetano in dodamo gorčico. Dobro premešamo in v posodo vrnemo kose piščanca. Vse skupaj kuhamo približno 10 min. Na koncu omako začinimo s sveže nastrganim muškatnim oreščkom. Vmes v slani vodi skuhamo njoke. Prelijemo jih z omako in oblino potresemo s sesekljanim drobnjakom.
Super recept!