To je zagotovo najbolj enostaven recept za pripravo mafinov. Odlična ideja za zajtrk med vikendom ali pa, ko nujno potrebujete nekaj sladkega. Pa poglejmo…
SESTAVINE:
375 g moke
1 pecilni prašek
220 g sladkorja
125 ml rastlinskega olja
1 jajce
125 ml mleka
1 žlička ekstrakta vanilije
300 g svežih ali zamrznjenih malin
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180ºC. Pripravimo pekač za mafine in ga obložimo s papirčki za mafine. V posodi kuhinjskega robota najprej zmešamo vse suhe sestavine (moko, pecilni prašek, sladkor) V drugi posodi zmešamo mokre sestavine (mleko, olje, jajce in ekstrakt vanilije). Prilijemo mokre sestavine k suhim in gladko zmešamo. Na koncu na roke s pomočjo gumijaste spatule ali kuhalnice v testo vmešamo maline. Jaz skoraj vedno uporabim zamrznjene maline in rezultat je odličen. Maso nadevamo v modelčke in vsak mafin pred pečenjem potresemo še z žličko sladkorja. Tako bomo dobili res hrustljavo skorjico. Pečemo približno 30 min. Narejeno!
Comments