Za tale kolaček potrebujemo samo malo dobre volje, mešalnik in nekaj najbolj osnovnih sestavin, ter že si lahko pričaramo pravo sladko poslastico. Tako enostavna, da si jo lahko spečemo vsak prost trenutek in si posladkamo dan!
SESTAVINE:
3 jajca
1 dcl sončničnega olja
9 velikih žlic sladkorja
1 dcl mleka
14 velikih žlic moke
1 pecilni prašek
2 veliki žlici kakava
50 g temne čokolade
1 velika žlica masla, da je čokolada bolj mazljiva
PRIPRAVA:
Najprej segrejemo pečico na 180⁰ C. Pekač poljubne oblike dobro namastimo z maslom. V posodi kuhinjskega robota najprej penasto umešamo jajca s sladkorjem. Bodimo potrpežljivi, da je masa res penasta in močno naraste. Počasi dodamo olje in rum. V drugi posodi zmešamo moko skupaj s pecilnim praškom. Zmanjšamo hitrost mešalnika na minimum in po žlicah dodajamo moko. Nežno mešamo. Na koncu dolijemo še mleko in vse še enkrat malce premešamo.
Polovico testa vlijemo v namaščen pekač, drugi polovici dodamo 2 žlici kakava in s pomočjo lopatice dobro premešamo, da dobimo temno testo. Vlijemo v pekač, kjer je že del “belega” testa. Tako smo pripravili testo za marmoriran izgled. Pečemo v pečici 20 min. oz. dokler nam preizkus “z nožem” ne potrdi, da je kolač pečen. (V testo zapičimo nož in ga izvlečemo, če na njem ni ostankov testa, je pečeno, drugače podaljšamo čas pečenja). Ta namig seveda velja za vse vrste testa, ki ga pečemo v pečici.
Vmes v posodi, ki smo jo postavili v vodno kopeli raztopimo čokolado in ji dodamo maslo in gladko zmešamo. Prelijemo po hladnem kolaču, ki smo ga vzeli iz pekača. Počakamo, da se čokolada strdi, nato ga razrežemo na poljubno velike kose in uživamo.
Comments