top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

MINI TORTICE Z ČOKOLADO IN PISTACIJO

Mini lepotice, s hrustljavo skorjico in nežno čokoladno sredico so prava poslastica. Čudovita sladica po odlični gurmanski večerji ali posladek ob popoldanski kavi, ali pa kar tako, ker imate preprosto radi čokolado.

SESTAVINE:


250 g moke

50 g mletih mandljev

1 žlica pecilnega praška

100 g sladkorja

3 rumenjaki

150 g masla

40 g kakava


Sestavine za kremo:


50 g masla

30 g kakava

200 g sira mascarpone

125 g mletega sladkorja

100 g čokolade

100 g nugata

pest sesekljane pistacije


PRIPRAVA:


Najprej segrejemo pečico na 180⁰C. V posodi kuhinjskega robota zmešamo moko, mandlje, pecilni prašek, sladkor, rumenjake, kakav in maslo. Testo zavijemo v folijo in naj počiva v hladilniku 1 uro.

Vmes pripravimo kremo. V posodi nad vodno kopeljo stopimo čokolado, maslo in nougat. Dodamo mleti sladkor in kakav. Vse dobro premešamo, da dobimo gladko kremo. Ohladimo na sobno temperaturo in nato zmešamo s sirom mascarpone v gladko kremo. Za nekaj časa jo postavimo v hladilnik, da se strdi.

Testo razvaljamo na debelino 2mm in s pomočjo modelčka oblikujemo kroge, ki jih polagamo v namaščen pekač posebne oblike mini tortic. Če nimamo posebnega pekeča, uporabimo pekač za mafine, ki ga ne s testom napolnimo samo do polovice. Pečemo 10 do 12 min. Kremo nadevamo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom in v ohlajene tortice nabrizgamo kremo. Pred serviranjem potresemo s sesekljano pistacijo.


43 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page