Mini lepotice, s hrustljavo skorjico in nežno čokoladno sredico so prava poslastica. Čudovita sladica po odlični gurmanski večerji ali posladek ob popoldanski kavi, ali pa kar tako, ker imate preprosto radi čokolado.
SESTAVINE:
250 g moke
50 g mletih mandljev
1 žlica pecilnega praška
100 g sladkorja
3 rumenjaki
150 g masla
40 g kakava
Sestavine za kremo:
50 g masla
30 g kakava
200 g sira mascarpone
125 g mletega sladkorja
100 g čokolade
100 g nugata
pest sesekljane pistacije
PRIPRAVA:
Najprej segrejemo pečico na 180⁰C. V posodi kuhinjskega robota zmešamo moko, mandlje, pecilni prašek, sladkor, rumenjake, kakav in maslo. Testo zavijemo v folijo in naj počiva v hladilniku 1 uro.
Vmes pripravimo kremo. V posodi nad vodno kopeljo stopimo čokolado, maslo in nougat. Dodamo mleti sladkor in kakav. Vse dobro premešamo, da dobimo gladko kremo. Ohladimo na sobno temperaturo in nato zmešamo s sirom mascarpone v gladko kremo. Za nekaj časa jo postavimo v hladilnik, da se strdi.
Testo razvaljamo na debelino 2mm in s pomočjo modelčka oblikujemo kroge, ki jih polagamo v namaščen pekač posebne oblike mini tortic. Če nimamo posebnega pekeča, uporabimo pekač za mafine, ki ga ne s testom napolnimo samo do polovice. Pečemo 10 do 12 min. Kremo nadevamo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom in v ohlajene tortice nabrizgamo kremo. Pred serviranjem potresemo s sesekljano pistacijo.
留言