Na videz zelo enostavne sestavne recepta, ki pa skupaj pričarajo užitek vsakokrat, ko ugriznemo v mehko sredico te čudovito aromatične mini potičke.
SESTAVINE:
100 g mletih lešnikov
130 g masla
20 g medu
5 beljakov
100 g mletega sladkorja
1 žlička vanilijevega ekstrakta
100 g moke
½ žličke pecilnega praška
ščepec soli
1 veliko jabolko
Pečico najprej segrejemo na 180⁰. Maslo stopimo v posodi in ga počasi segrevamo, da nežno porjavi. Tako pripravljeno maslo dobi okus praženih oreščkov in je odlično za pripravo aromatičnih sladic. Skoraj nepogrešljivo v francoski kulinariki priprave sladic. Ohladimo in hladnemu dodamo žlico medu (20 g). Vmes skupaj s soljo stepemo beljake, postopoma dodajamo sladkor in stepemo v trd sneg. V posodi skupaj zmešamo vse suhe sestavine (moko, lešnike, pecilni prašek). Jabolko olupimo na narežemo na majhne kocke. Pekač za mini potičke dobro namastimo z maslom in na dno vsakega modela potresemo koščke jabolka, da pokrijemo dno. V posodo suhih sestavin postopoma po žlicah dodajamo sneg in nežno mešamo, da porabimo vse sestavine. Na koncu vmešamo maslo z medom in vanilijo in preostanek jabolk. Napolnimo posodice in pečeno 15 do 20 min. Ohladimo. Ohlajene potičke potresemo s mletim sladkorjem.
Comments