top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

MERINGE Z ČOKOLADO IN PISTACIJO

Updated: Dec 5, 2020

Vsi obožujemo meringe, bele, puhaste beljakove oblačke, ki se topijo v ustih. Včasih smo jim rekli tudi španski vetrci. Čudoviti piškotki pa so odlični tudi ko jih zdrobimo in potresemo po tiramisuju ali domačem sladoledu, sadni zmrzlini ali sočnem poletnem sadju. Angleži jih obožujejo, ko jih zmešajo s stepeno sladko smetano in sočnimi jagodami. Zagotovo ste že slišali za sladico Eton Mess? Moja verzija mering je sila enostavna in res ne moreš zgrešiti.


SESTAVINE:


2 beljaka (en beljak ponavadi tehta 30g)

100g mletega sladkorja

ščepec soli

1 čajna žlička belega kisa

1 čajna žlička koruznega škroba

75g čokolanih kapljic

75g sesekljanje nesoljene pistacije


Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj C. Svetujem, da za dosego optimalne temperature pečice, to prižgete približno eno uro predno jo začnete uporabljati. Tako bo temperatura v pečici tista prava, ko jo priporoča recept. Še posebej je to pomembno v tem receptu.

V mešalniku stepite najprej samo beljake, da dobite mehko puhasto zmes (sneg) postopoma dodajajte sladkor in stepi trd sneg. Vmes dodajte ščepec soli, žličko kisa in škroba. Ko je zmes stepena (na metlici vidiš lepe snežne vrhove) na roke nežno vmešajte čokoladne kapljice in sesekljano pistacijo. Na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem, z žlico polagajte snežne kupčke (premera 4-5cm). Med enim in drugim piškotkom pustite malo prostora, saj se v pečici malce sploščijo in ne želite da se med seboj sprimejo.


Zdaj pa pride tisti najboljši del priprave. Pekač položite v pečico, jo ugasnite in pustite čez noč!!! Zjutraj so popolni in pripravljeni, da jih postrežete.


Najtežji del je verjetno, da premagate svojo radovednost in pod nobenim pogojem ne odpirate pečice. Zjutraj se bo obrestovalo.







206 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page