Mehki, dišeči s sladkornim prelivom. To so medenjaki, ki se jih spomnim iz otroštva. Tako dobri, da so jih začnem peči v začetku decembra in potem peko vsaj še enkrat ponovim, ker nam gredo tako v slast!
SESTAVINE:
500g moke
1 čajna žlička sode bikarbone
150 g masla
150 g sladkorja v prahu in dodatno 150 g za glazuro
2 jajci
1 beljak
150 g segretega in ohlajenega medu
1 vrečka začimb za medenjake
PRIPRAVA:
Najprej segrejemo pečico na 180⁰C. Med segrejemo v posodi na štedilniku do vretja in ga nato ohladimo. Iz naštetih sestavin (razen beljaka in 150 g mletega sladkorja) v posodi kuhinjskega mešalnika zgnetemo testo, zavijemo ga v folijo in naj v hladilniku počiva 2 uri. Oblikujemo kroglice velikosti oreha in jih polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Kroglice med dlanmi rok malce potlačimo.Pečemo 12 do 15 min. oz. da so medenjaki zlato zapečeni. Piškote ohladimo. V posodici stepemo beljak in mu med stepanjem dodajamo mleti sladkor. Z mehkim kuhinjskim čopičem premažemo ohlajene medenjake in glazuro posušimo na zraku.
Comentarios