Če ste ljubitelji marcipana, je ta recept kot nalašč za vas! Slastni in hrustljavi so tile brizgani piškoti, pa še čisto enostavni za pripravo.
SESTAVINE:
100 g marcipana
100 g mehkega masla
2 veliki žlici mletega sladkorja
1 jajce
1 žlica vanilijevega ekstrakta
ščepec soli
1 žlica naribane limonine lupine (bio limona)
140 g moke
150 g temne čokolade za obliv
PRIPRAVA:
Najprej segrejemo pečico na 180⁰C. Marcipan grobo naribamo in ga v posodi kuhinjskega robota zmešamo skupaj z mehkim maslom v gladko maso. Med mešanjem dodamo sladkor v prahu nato pa še jajce, sol, vanilijev ekstrakt in lupino limone. Moko vmešamo na koncu. Maso nadevamo v dresirno vrečko in na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem nabrizgamo piškote v obliki podkve. Pečemo 8 do 10 min. Vmes v vodni kopeli stopimo čokolado in v čokolado pomočimo konce vsakega piškota. Počakamo, da se čokolada strdi in narejeno! Dober tek!
Comments