Magdalenice so francoska klasika. Mehki in puhasti biskvitki, ki jih pečemo v tradicionalnem pekaču v obliki školjkic. Čeprav sem velika ljubiteljica francoske klasike, sem si drznila dodati obilo limonine lupinice in mak. Odlično, vam rečem!
SESTAVINE:
3 jajca
80 g sladkorja
80 g moke
1 žlička pecilnega praška
75 g masla
1 žlica makovih semen
1 naribana lupina cele limone
1 žlica masla za pekač
PRIPRAVA:
Pečico najprej segrejemo na 180⁰ C. Potem v majhnem lončku na štedilniku stopimo maslo in ga ohladimo. V posodi kuhinjskega robota penasto umešamo jajca skupaj s sladkorjem. Nato narahlo s pomočjo plastične lopatice vmešamo moko skupaj s pecilnim praškom. Bio limono operemo, osušimo in naribamo lupino in v posodo stresemo tudi mak. Na koncu v maso ob strani posode vlijemo tekoče ohlajeno maslo in še enkrat dobro zmešamo. S pomočjo žlice v pekač, ki smo ga dobro namastili z maslom, vlijemo maso. Pečemo 10 do 15 min. odvisno od pečice. Ohlajene potresemo z mletim sladkorjem in uživamo.
Comments