top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

LOSOSOV TATAREC

Presenečeni boste nad preprosto pripravo in vrhunskim okusom. Izjemna predjed, ki bo z malo domišljije v dekoriranju na krožniku , vrhunski uvod v vaše božično praznovanje.


SESTAVINE:


400 g svežega fileja lososa (suši kvaliteta)

1 mlada čebula

malo svetle sojine omake

2 limoni

1 žlička dijonske gorčice

3 žlice oljčnega olja

1 mlada kumara

200 ml kisle smetane

vejica kopra

sol in poper

francoska štučka


PRIPRAVA:


Lososov file operemo, osušimo in mu odstranimo kožo in morebitne kosti. Razrežemo ga na majhne kocke in grobo sesekljamo. Limoni opreremo z vročo vodo in osušimo. Eno limono ožamemo in lososove koščke pokapljamo z malo limoninega soka, dodamo kapljico sojine omake, žličko dijonske gorčice in 2 žlici oljčnega olja. Vse skupaj dobro premešamo in solimo ter popramo po okusu. Mlado čebulo prav tako drobno sesekljamo in dodamo mešanici lososa. Nekaj jo prihranimo za okras na krožniku.

Drugo limono naribamo in lupino in sok zmešamo s kislo smetano. Vejico kopra sesekljamo in skupaj z 1 žlico oljčnega olja zmešamo v nežno omako. Solimo in popramo po okusu.

Kumaro operemo, osušimo in delno olupimo. Odstranimo mehko sredico in kumaro narežemo na zelo majhne kocke. Dodamo žlico smetanove omake in dobro premešamo, da se okusi prepojijo. Solimo in popramo po okusu.

Postrežemo na krožniku, ki smo ga okrasili z smetanovo omako in na tatarec naložimo še sesekljane kumarice. Za lepši videz lahko okrasimo s svežim škampom. Vse skupaj prelijemo z malce oljčnega olja in potresemo s preostalim koprom in mlado čebulico.


Na ponvici ali pod vročim žarom pečice spečemo še rezine svežega kruha, na katerega obilno namažemo lososov tatarec. Poleg se prileže kozarec penine.


216 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page