top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

LOSOS S KRUHOVO SKORJICO IN LIMONINIM GRAHOM

Updated: Jan 19, 2021

Ko vam klasično pečen losos ne bo več zanimiv, si pripravite to enostavno različico s kruhovo skorjico in enostavno grahovo prilogo. Hitro pripravljena jed za okusen obrok v delovnem tednu.

SESTAVINE:


800 g lososovega fileja

2 večji rezini francoske štručke (ali navadnega belega kruha)

4 vejice peteršilja

1 bio limona

1 beljak

3 žlice mletih mandljev

oljčno olje

500 g zamrznjenega graha

sol in poper


PRIPRAVA:


Pečico najprej segrejemo na 180º C. Ribje fileje operemo in osušimo in narežemo na večje porcijske kose. Solimo in popramo po okusu in jih položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

V malem kuhinjskem robotu zmeljemo kruh, skupaj z naribamo limonino lupino in sesekljanim peteršiljem. Vse skupaj zmešamo v posebni posodi z mletimi mandlji, beljakom in še nekaj limoninega soka. Solimo in popramo po okusu. Tako smo pripravili oblogo za lososa.

Fileje bogato obložimo z maso, poškropimo z nekaj kapljicami oljčnega olja in pečemo v pečici približno 20 min.

Vmes zamrznjen grah prelijemo z vročo slano vodo in kuhamo približno še dobro minuto. Grah mora ostati “al dente”. Odcedimo in začinimo z limoninim sokom in oljčnim oljem.

Na krožniku skupaj serviramo ribo in grah. Dodamo rezino limone.

Pa ne pozabimo na dober kozarec belega vina, ki lepo zaokroži ta enostaven, ampak nič manj okusen obrok. Dober tek!


88 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page