top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

LINGUINI Z LOSOSOM IN BROKOLIJEM


Losos in brokoli se čudovito ujemata v vseh kombinacijah. Danes sem ju združila v smetanovi omaki, skupaj z linguini, ki sem jo obogatila z limono. Čudovita jed za kosilo ali večerjo med delovnim tednom.

SESTAVINE:


3 mlade čebulice z zelenjem

2 stroka česna

400 g linguinov (lahko jih zamenjajo špageti)

350 brokolija

400 g lososa (file)

300 g sladke smetane

1 žlica oljčnega olja

2 veliki žlici limoninega soka

naribana lupina ene bio limone

malo sesekljanega peteršilja

sol in poper po okusu


PRIPRAVA:


Čebulico operemo, olupimo in narežemo na kolute. V primeru, da nimamo mlade čebulice, uporabimo belo čebulo, ki jo prav tako narežemo na rezine. Česen olupimo in narežemo. Brokoli operemo in razdelimo na cvetove. Lososa operemo osušimo, posolimo in narežemo na 4 večje kose, ki jih s kožo navzdol popečemo na ponvi, ki smo ji dodali oljčno olje. Ko je losos pečen, ga odstranimo iz ponve, odstranimo kožo in ga s pomočjo vilic grobo natrgamo. Vmes v isti ponvi prepražimo čebulo in česen. Dodamo lososa in zalijemo s smetano. Limono operemo, osušimo in naribamo. Polovico ožamemo in oboje dodamo omaki. Solimo in popramo. Vmes zavremo vodo in skuhamo testenine. 3 minute pred koncem vodi s testeninami dodamo cvetove brokolija in oboje skuhamo do konca. Testenine in brokoli naj bodo kuhane “al dente”. Dodamo jih v omako in kuhamo, da se okusi prepojijo. Če je pregosto, dodamo malo vode v kateri so se kuhale testenine. Pred serviranjem potresemo s sesekljanim peteršiljem.



253 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page