Enostavna in aromatična sladica, ki jo naredimo v 10 minutah. Jesenska jabolka in italijanski limončelo pa sta glavna igralca v tej enostavni umetnini.
SESTAVINE:
2 jabolka
1 žlica masla
1 žlica medu
1 bio limona
50 g mandljev
1 žlica rjavega sladkorja
250 g mascarpone sira
250 g jogurta (moj najljubši je grški tip jogurta)
4 žlice limončela
60 g sladkorja
PRIPRAVA:
Jabolki operemo, osušimo, odstranimo peške in nareženo na malce debelejše rezine. Na ponvi stopimo maslo, dodamo med in karameliziramo. Dodamo jabolka in jih kuhamo 5 min. da se lepo rjavkasto obarvajo. Ohladimo.
Limono operemo, osušimo in nastrgamo lupinico, ožamemo sok pol limone. Lupinico, rjavi sladkor in mandlje v sekljalniku grobo sesekljamo.
Mascarpone zmešamo z jogurtom, dodamo limonin sok, sladkor in limončelo. Vse dobro premešamo. Naložimo v manjše kozarce in obložimo s karameliziranimi jabolki. Obilno potresemo s mandljevo maso.
Sladica, zaradi katere bo steklenica limončela vedno v vaši shrambi. In še namig, limončelo je odličen digestiv, ki si ga velja privoščiti kadarkoli v dobri družbi.
Comments