top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

LIMONČELO KREMA S KARAMELIZIRANIMI JABOLKI

Updated: Dec 5, 2020

Enostavna in aromatična sladica, ki jo naredimo v 10 minutah. Jesenska jabolka in italijanski limončelo pa sta glavna igralca v tej enostavni umetnini.



SESTAVINE:


2 jabolka

1 žlica masla

1 žlica medu

1 bio limona

50 g mandljev

1 žlica rjavega sladkorja

250 g mascarpone sira

250 g jogurta (moj najljubši je grški tip jogurta)

4 žlice limončela

60 g sladkorja


PRIPRAVA:


Jabolki operemo, osušimo, odstranimo peške in nareženo na malce debelejše rezine. Na ponvi stopimo maslo, dodamo med in karameliziramo. Dodamo jabolka in jih kuhamo 5 min. da se lepo rjavkasto obarvajo. Ohladimo.

Limono operemo, osušimo in nastrgamo lupinico, ožamemo sok pol limone. Lupinico, rjavi sladkor in mandlje v sekljalniku grobo sesekljamo.

Mascarpone zmešamo z jogurtom, dodamo limonin sok, sladkor in limončelo. Vse dobro premešamo. Naložimo v manjše kozarce in obložimo s karameliziranimi jabolki. Obilno potresemo s mandljevo maso.


Sladica, zaradi katere bo steklenica limončela vedno v vaši shrambi. In še namig, limončelo je odličen digestiv, ki si ga velja privoščiti kadarkoli v dobri družbi.


50 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page