Pecivo, ki nam paše v vseh letnih časih. Svežina limone in nežni kremni sirček skupaj ustvarita tortico, ki so jo znova in znova zaželimo.
SESTAVINE:
325 g mehkega masla (225 za testo, 100 g za oblogo)
150 g sladkorja
1 žlička vanilijevega ekstrakta
2 in ½ bio limone
4 jajca
250 g moke
2 žlici pecilnega praška
100 g mletega sladkorja
100 g kremnega sirčka
PRIPRAVA:
Pečico najprej segrejemo na 180⁰. Namastimo tortni model premera 20 cm. V posodi kuhinjskega robota najprej penasto umešamo mehko maslo in sladkor. Postopoma dodamo jajca in na koncu vanilijev ekstrakt. Limone operemo, osušimo in naribamo lupinico in ožamemo sok. Testo dodamo moko, ki smo jo presejali skupaj s pecilnim praškom in limonino lupinico. Nežno mešamo, da dobimo gladko testo. Stresemo ga v namaščen pekač in pečemo približno 30 min. Vmes pripravimo kremo. V posodi z metlico zmešamo maslo, kremni sir in mleti sladkor, da dobimo gladko kremo. Za nekaj časa jo postavimo v hladilnik. Ko je testo pečeno, ga položimo na servirni krožnik in še vročega prelijemo z limoninim sokom. Ohladimo. Ohlajeno testo obilno namažemo s pripravljeno kremo. Za okrasitev lahko torto posujemo z nekaj limonine lupinice in okrasimo s krhlji limone.
Comments