Jagode in rabarbara sta najboljši prijateljici. Jaz sem ju tokrat združila v kozarčku božanskih okusov. Nastala je aromatična krema, ki jo lepo dopolnjuje mascarpone sir. Za hrustljavost pa poskrbijo praženi lešniki, mandlji in kosmiči. Kot enostavna sladica ali malce bolj razkošen zajtrk.
SESTAVINE:
600 g rabarbare (samo stebla)
200 g sladkorja
1 pest jagod
50 g mandljev
50 g lešnikov
150 g ovsenih kosmičev
1 ščepec soli
1 žlička cimeta
70 g tekočega medu
4 žlice olja
250 g gostega jogurta (jaz uporabljam grški tip)
250 g mascarpone sira
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180⁰ C. Rabarbaro olupimo na narežemo na 2 cm velike koščke, jagode prav tako operemo, odstranimo pecelj in narežemo na večje kose. Oboje zmešamo v skledi skupaj z 120 g sladkorja in mariniramo približno eno uro. Mandlje in lešnike grobo sesekljamo, skupaj z cimetom, soljo, medom in oljem jih dobro premešamo in stresemo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo 8 do 10 min in nato ohladimo.
Rabarbaro in jagode odcedimo in v posodi kuhamo, da dobimo gosto kremo. Ohladimo.
V skledi zmešamo preostali sladkor, jogurt in mascarpone sir.
V dekorativne kozarčke naložimo sadno kremo, obložimo s mascarpone mešanico in obilno potresemo s prepraženimi oreščki in kosmiči.
Če pa si pripravimo malce bolj razkošen zajtrk, pa v skodelici poljubno zmešamo več hrustljave mešanice in rabarbarino kremo in mascarpone uporabimo kot dodatek.
コメント