Ste se naveličali klasičnih brownijev? Pripravite si “twist” s kostanjem. Jesenski sprehod po gozdu in polna košarica kostanja. Ali pa vrečka že kuhanega kostanja, ki jo najdemo v tem času na policah vseh večjih trgovin.
SESTAVINE:
250 g kostanja (pečenega in olupljenega ali pa vrečka kupljenega)
350 g temne čokolade
200 g masla
3 jajca
200 g rjavega sladkorja
pol vanilijevega stroka
200 g moke
ščepec cimeta
PRIPRAVA:
Najprej segrejemo pečico na 200º C Če imamo domač kostanj, ga spečemo, ohladimo in olupimo. Kostanj, skupaj z 1 žlico vode, s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v kremo.
Pekač velikosti 35 x 23 cm obložimo s peki papirjem.
250 g čokolade grobo sesekljamo in skupaj z maslom stopimo nad vodno kopeljo. Malce ohladimo. Jajca in sladkor penasto umešamo, dodamo delno ohlajeno stopljeno čokolado, nežno zmešamo moko s cimetom in na koncu še kremo iz kostanja.
Temperaturo v pečici znižamo na 190º C. Maso prelijemo v pripravljen pekač in pečemo 20 do 30. min. Ohladimo.
V vodni kopeli raztopimo še preostalo čokolado in z njo mrežasto prelijemo površino brownijev. Počakamo, da se browniji popolnoma ohladijo, nato jih narežemo na kvadrate.
Pravim sladkosnedom lahko poleg ponudimo kepico vanilijevega sladoleda. Prija pa tudi kozarček svetlega portovca.
Comentarios