Sočna in zelo aromatična tortica z čudovito oblogo iz kremnega sirčka. Skrivnost okusa je v cimetu, ingverju in kardamonu, korenje pa jo naredi čudovito sočno. Malo ameriških orehov, pa poskrbi za eleganco in lepoto ko jo postrežemo.
SESTAVINE:
3 jajca
1,5 dcl sladkorja
3 dcl moke
1 žlica vanilijeve paste (ekstrakta)
2 čajni žlički pecilnega praška
½ čajne žličke cimeta
1 čajna žlička kardamoma
½ žličke mletega ingverja
ščepec soli
1 in ½ dcl sončničnega olja
4 in ½ dcl naribanega korenja
60 g mehkega masla
4 dcl mletega sladkorja
100 g sirčka (Philadelphia)
1 pest ameriških orehov
1 naribana lupina limone
maslo za namastitev modela
PRIPRAVA:
Najprej segrejemo pečico na 150⁰ C. Model za torte dobro namastimo z maslom. Korenje olupimo in drobno naribamo. V posodi kuhinjskega robota penasto stepemo jajca, ki smo jim dodali sladkor. V maso počasi vlijemo olje in vanilijo. Moko zmešamo z vsemi začimbami, soljo in pecilnim praškom ter jo po žlicah dodajamo jajčni masi in počasi mešamo. Na koncu vmešamo še naribano korenje. Vlijemo v model in pečemo 50 do 60 min., da je pečeno (odvisno od pečice) oz. da iz pečice prijetno zadiši. Vmes s pomočjo mešalnika penasto stepemo maslo in sladkor. Pazimo da so vse sestavine enake (sobne) temperature. Dodamo naribano lupinico. V drugi posodi zmešamo sirček in ga po žlicah dodajamo maslu, vse gladko zmešamo. Tako smo pripravili oblogo s katero namažemo površino ohlajene torte. Orehe prepražimo na suhi ponvici, da zadišijo in jih grobo sesekljamo. Obložimo rob celotne površine torte. Torto hranimo v hladilniku.
Comments