top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

KORENČKOVA TORTA

Sočna in zelo aromatična tortica z čudovito oblogo iz kremnega sirčka. Skrivnost okusa je v cimetu, ingverju in kardamonu, korenje pa jo naredi čudovito sočno. Malo ameriških orehov, pa poskrbi za eleganco in lepoto ko jo postrežemo.

SESTAVINE:


3 jajca

1,5 dcl sladkorja

3 dcl moke

1 žlica vanilijeve paste (ekstrakta)

2 čajni žlički pecilnega praška

½ čajne žličke cimeta

1 čajna žlička kardamoma

½ žličke mletega ingverja

ščepec soli

1 in ½ dcl sončničnega olja

4 in ½ dcl naribanega korenja

60 g mehkega masla

4 dcl mletega sladkorja

100 g sirčka (Philadelphia)

1 pest ameriških orehov

1 naribana lupina limone

maslo za namastitev modela


PRIPRAVA:


Najprej segrejemo pečico na 150⁰ C. Model za torte dobro namastimo z maslom. Korenje olupimo in drobno naribamo. V posodi kuhinjskega robota penasto stepemo jajca, ki smo jim dodali sladkor. V maso počasi vlijemo olje in vanilijo. Moko zmešamo z vsemi začimbami, soljo in pecilnim praškom ter jo po žlicah dodajamo jajčni masi in počasi mešamo. Na koncu vmešamo še naribano korenje. Vlijemo v model in pečemo 50 do 60 min., da je pečeno (odvisno od pečice) oz. da iz pečice prijetno zadiši. Vmes s pomočjo mešalnika penasto stepemo maslo in sladkor. Pazimo da so vse sestavine enake (sobne) temperature. Dodamo naribano lupinico. V drugi posodi zmešamo sirček in ga po žlicah dodajamo maslu, vse gladko zmešamo. Tako smo pripravili oblogo s katero namažemo površino ohlajene torte. Orehe prepražimo na suhi ponvici, da zadišijo in jih grobo sesekljamo. Obložimo rob celotne površine torte. Torto hranimo v hladilniku.

92 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page