Ta recept je dvojni užitek, čudovit okus jagod in opojni okus aperola. Najboljše iz obeh svetov tega poletja. Ko je zares vroče, si ga privoščite na polno.
SESTAVINE:
800 g zrelih jagod
100 g sladkorja
1 paketek vanili sladkorja
4 velike žlice limoninega soka
50 ml aperola
listi mete za okras
250 ml vode
PRIPRAVA:
Jagode operemo, odstranimo liste in narežemo na četrtine. V posodi zavremo
vodo skupaj z sladkorjem in vanili sladkorjem. Ko se sirup ohladi, zmešamo z jagodami, aperolom in limoninim sokom. S pomočjo paličnega mešalnika gladko zmeljemo. Sadno kašo stresemo v plitvo posodo in postavimo v zamrzovalnik. Prvih nekaj ur z vilicami premešamo vsake pol ure, nato pustimo čez noč, da zamrzne. Preostale jagode poljubno serviramo skupaj s kepicami sorbeta. Uživamo!
Commentaires