top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

JAGODNI SORBET Z APEROLOM


Ta recept je dvojni užitek, čudovit okus jagod in opojni okus aperola. Najboljše iz obeh svetov tega poletja. Ko je zares vroče, si ga privoščite na polno.

SESTAVINE:


800 g zrelih jagod

100 g sladkorja

1 paketek vanili sladkorja

4 velike žlice limoninega soka

50 ml aperola

listi mete za okras

250 ml vode


PRIPRAVA:


Jagode operemo, odstranimo liste in narežemo na četrtine. V posodi zavremo

vodo skupaj z sladkorjem in vanili sladkorjem. Ko se sirup ohladi, zmešamo z jagodami, aperolom in limoninim sokom. S pomočjo paličnega mešalnika gladko zmeljemo. Sadno kašo stresemo v plitvo posodo in postavimo v zamrzovalnik. Prvih nekaj ur z vilicami premešamo vsake pol ure, nato pustimo čez noč, da zamrzne. Preostale jagode poljubno serviramo skupaj s kepicami sorbeta. Uživamo!


68 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page