Ta recept je klasika in je med mojimi najljubši. Nič čudnega saj so jagode moj najljubši sadež. Obožujem jih v vseh oblikah. Takoj, ko se začne sezona jagod, vedno najprej spečem rolado. Tokrat sem izbrala jogurtovo kremo.
SESTAVIE:
4 jajca
120 g sladkorja
100 moke
4 liste želatine
1 košarica svežih jagod
150 g jogurta (jaz sem uporabila grškega, ki je bolj gost)
malo vanilijeve paste
250 ml sladke smetane
80 g sladkorja
mleti sladkor za posipanje
PRIPRAVA:
Pečico najprej segrejemo na 180⁰C. V posodi kuhinjskega mešalnika iz beljakov najprej stepemo trd sneg, ki mu počasi med stepanjem dodajamo sladkor, nato zmanjšamo hitrost mešalca in narahlo vmešamo rumenjake in na koncu s pomočjo spatule na roke vmešamo še moko. Vlijemo na velik pekač, ki smo ga obložiti s peki papirjem. Poravnamo in pečemo 15 min. Nato biskvit malce ohladimo in položimo na nov list peki papirja na stran ki je bila v pekaču obrnjena navzgor. Previdno odstranimo papir na katerem se je pekel biskvit in s pomočjo novega papirja tesno zavijemo v rolado. Ohladimo na sobno temperaturo.
Vmes pripravimo kremo. Želatino namočimo v mrzli vodi. V mešalniku skupaj s sladkorjem stepemo sladko smetano in ji počasi dodajamo jogurt, da dobimo gladko maso. Vmešamo še vanilijo. V malce zavrete vode raztopimo želatino in jo primešamo smetani. Pustimo pol ure v hladilniku, da se krema strdi. Vmes operemo, osušimo jagode in jih narežemo na majhne kocke. Odvijemo rolado, jo premažemo s kremo, potresemo z jagodami in ponovno zavije. Čez noč shranimo v hladilniku in naslednji dan potresemo z mletim sladkorjem in okrasimo s preostalimi jagodami.
Comments