top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

JAGODNA ROLADA

Ta recept je klasika in je med mojimi najljubši. Nič čudnega saj so jagode moj najljubši sadež. Obožujem jih v vseh oblikah. Takoj, ko se začne sezona jagod, vedno najprej spečem rolado. Tokrat sem izbrala jogurtovo kremo.

SESTAVIE:


4 jajca

120 g sladkorja

100 moke

4 liste želatine

1 košarica svežih jagod

150 g jogurta (jaz sem uporabila grškega, ki je bolj gost)

malo vanilijeve paste

250 ml sladke smetane

80 g sladkorja

mleti sladkor za posipanje


PRIPRAVA:


Pečico najprej segrejemo na 180⁰C. V posodi kuhinjskega mešalnika iz beljakov najprej stepemo trd sneg, ki mu počasi med stepanjem dodajamo sladkor, nato zmanjšamo hitrost mešalca in narahlo vmešamo rumenjake in na koncu s pomočjo spatule na roke vmešamo še moko. Vlijemo na velik pekač, ki smo ga obložiti s peki papirjem. Poravnamo in pečemo 15 min. Nato biskvit malce ohladimo in položimo na nov list peki papirja na stran ki je bila v pekaču obrnjena navzgor. Previdno odstranimo papir na katerem se je pekel biskvit in s pomočjo novega papirja tesno zavijemo v rolado. Ohladimo na sobno temperaturo.

Vmes pripravimo kremo. Želatino namočimo v mrzli vodi. V mešalniku skupaj s sladkorjem stepemo sladko smetano in ji počasi dodajamo jogurt, da dobimo gladko maso. Vmešamo še vanilijo. V malce zavrete vode raztopimo želatino in jo primešamo smetani. Pustimo pol ure v hladilniku, da se krema strdi. Vmes operemo, osušimo jagode in jih narežemo na majhne kocke. Odvijemo rolado, jo premažemo s kremo, potresemo z jagodami in ponovno zavije. Čez noč shranimo v hladilniku in naslednji dan potresemo z mletim sladkorjem in okrasimo s preostalimi jagodami.


1,772 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page