top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

JABOLČNI ŠTRUDL NA HITRO

Tudi pri peki včasih paše kakšna “bližnjica”. Še posebej, če nam ta pomaga, da si na hitro pripravimo slasten jabolčni štrudl. Kupljeno vzhajano&listnato testo nam olajša delo, dodamo še malo jabolk in štrudl je skoraj narejen.

SESTAVINE:


1 zavitek zamrznjenega vzhajano&listnatega testa

1 kg jabolk

1 žlička mletega cimeta

100 g rozin

100 g sladkorja

½ dcl ruma

mleti sladkor za potresanje


PRIPRAVA:


Najprej odtajamo testo. Pečico segrejemo na 200⁰ C. Jabolka olupimo in naribamo na lističe. Rozine operemo in namočimo v rumu. Ponev s prevleko proti prijemanju segrejemo in potresemo s sladkorjem. Sladkor počasi segrevamo, da nastane karamel in na njem prepražimo jabolka. Mešamo, da se vsa jabolka prepojijo s sladkornim karamelom in pokuhajo. Ohladimo. Testo na pomokani površini razvaljamo na velikost 50x30 cm, debeline 2-3 mm. Rozine mariniramo v rumu vsak pol ure, potem jih odcedimo. Ko so jabolka ohlajena, obložimo polovico testa. Potresemo s cimetom in rozinami. Zavijemo po dolžini , spodvijemo konce testa, da nam nadev ne izteče in previdno položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo približno 50 min. odvisno od pečice. Po polovici pečenja, temperaturo znižamo na 180⁰ C. Ohlajen štrudl posujemo s sladkorjem v prahu in narežemo. Uživamo!



91 views0 comments

Recent Posts

See All

Opmerkingen


bottom of page