Pomladna paštica na hitro. Šparglji in suhi paradižniki so idealna kombinacija, piščančji file pa poskrbi, da za pravo mero beljakovin in dodaten okus. Prava pomlad na krožniku.
SESTAVINE:
300 g zelenih špargljev
400 g istrskih fužev
100 g suhih paradižnikov v oljčnem olju
1 strok česna
1 piščančji file
2 žlici oljčnega olja (jaz se uporabila olje v katerem so bili suhi paradižnikI)
75 ml belega vina
150 g sladke smetane
½ bio limone (naribana lupina in sok)
1 šopek bazilike
sol in poper po okusu
nekaj parmezana
PRIPRAVA:
Meso operemo in osušimo in narežemo na trakce, solimo in ga zlato popečemo na oljčnem olju. Ko je pečeno, ga odstranimo. Šparglje operemo, odrežemo olesenele dele in narežemo na 3 cm koščke. Blanširamo 3 - 4 min. v vreli slani vodi. Odcedimo in jih shranimo na krožniku. Paradižnike narežemo na trakce. Česen olupimo in sesekljamo. Na ponvici na kateri smo pekli meso,(morda dodamo že nekaj kapljic olja) prepražimo česen in paradižnike. Dodamo šparglje in piščanca ter zalijemo z limoninim sokom, vinom in smetano. Dodamo limonino lupino in vse dobro premešamo in kuhamo minuto ali dve.. Solimo in popramo po okusu. Vmes segrejemo vodo do vretja, solimo in skuhamo fuže.
Ko so kuhani “al dente”, jih dodamo omaki. Serviramo na krožniku s sveže naribanim parmezanom in listi sveže bazilike.
Comments