Z malo pomoči je cvetača je lahko zelo hvaležna zelenjava. Jaz sem jo spremenila v omamno juhico. Tako je dobra in lepa, da je lahko prava spremljevalka vaše slavnostne večerje.
SESTAVINE:
1 glavica cvetače
3 žlice oljčnega olja
2 šalotki
1 strok česna
500 ml zelenjavne juhe
1 dcl sladke smetane
sol, poper
1 žlica rdečega popra
100 g brstičnega ohrovta
PRIPRAVA:
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. V posodi segrejemo oljčno olje in na njem prepražimo česen in čebulo, da postekleni. Cvetačo operemo in natrgamo na cvetove. Dodamo v posodo in pražimo, da se okusi prepojijo. Zalijemo z juho in kuhamo do mehkega. S pomočjo paličnega mešalnika juho gladko zmeljemo. Solimo, popramo in po okusu dolijemo smetano. Brstični ohrovt na hitro blanširamo v vroči vodi in mu previdno odstranimo liste in z njimi okrasimo krožnik. V terilniku stremo še rdeči poper in po želji potresemo po juhi. Če želite juho kot samostojni obrok, potem v procesu kuhanja dodajte še en večji krompir, ki bo juho zgostil.
Comments