Modern twist klasične cheesecake brez pečenja. Enostavna priprava, malo potrpežljivosti in veliko užitka. Bela čokolada je skrivna sestavina mojega recepta. Skupaj z malinami enostavno nepremagljiva.
SESTAVINE:
150 g polnozrnatih piškotov (kupljen izdelek)
75 g masla
250 g kremnega sira (ali mascarpone sira)
300 ml sladke smetane
1 žlička vanilijevega ekstrakta
200 g bele čokolade
200 g svežih malin
metini listi za okrasitev
PRIPRAVA:
Piškote stresemo v vrečko za zamrzovanje in jih s pomočjo lesenega valjarja zdrobimo v grobe drobtine. V posodi stopimo maslo. Dno modela za peko tort (20cm) obložimo s peki papirjem in z maslom namastimo stranice modela. V posodi zmešamo drobtine in maslo v grobo maso, ki jo enakomerno potlačimo na dno modela. Postavimo v hladilnik, da se strdi (vsaj eno uro). Vmes pripravimo kremo. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado. V posodi kuhinjskega roboto zmešamo sir in sladko smetano. Dodamo vanilijo in stepemo v kremo. Po žlicah dodamo stopljeno in rahko ohlajeno čokolado in mešamo, da dobimo gladko kremo. Kremo vlijemo v hladen model in pustimo čez noč. Naslednje jutro je torta pripravljena. Previdno odstranimo model, obložimo z malinami in okrasimo z listi mete. Torto hranimo v hladilniku. No pri meni doma jo prehitro zmanjka...in ni potrebe po hranjenju v hladilniku.
Odlicno ali lahko uporabim tudi borovnice?