top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

BUČKINI POLPETI Z ZELIŠČI

Letos so bučke na mojem vrtu lepo obrodile. Zelene lepotice se v današnjem receptu družijo z zelišči in so primerne za grizljanje na poleten večer ali pa kot priloga kakšnemu finemu zrezku. Parmezan pa zaokroži okus kot se za italijansko jed spodobi.


SESTAVINE:


4 manjše zelene bučke

2 jajci

60 g sezama

60 g polnozrnatih kosmičev

1 manjša čebula

3 stroki česna

100 g naribanega parmezana

šopek svežih zelišč (meta, bazilika, peteršilj, drobnjak)

4 velike žlice drobtin

1 žlica polnozrnate moke

sol in poper

malo olja za pekeč


PRIPRAVA:


Pečico najprej segrejemo na 220⁰C. Bučke operemo in osušimo. Grobo jih naribamo, solimo in pustimo 15 min. Vmes operemo zelišča in jih grobo sesekljamo. Čebulo in česen olupimo in prav tako drobno sesekljamo. Zmeljemo kosmiče. Bučke dobro ožmemo in jih zmešamo z vsemi sestavinami, da dobimo kompaktno maso. Popramo po okusu. Če je masa preredka, dodamo več drobtin ali moke. Pekač obložimo s peki papirjem in ga naoljimo. Z roko oblikujemo hlebčke, ki jih polagamo na pekač in malo sploščimo, da nastanejo polpeti. V pečici jih zlato rjavo spečemo.




143 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page