Letos so bučke na mojem vrtu lepo obrodile. Zelene lepotice se v današnjem receptu družijo z zelišči in so primerne za grizljanje na poleten večer ali pa kot priloga kakšnemu finemu zrezku. Parmezan pa zaokroži okus kot se za italijansko jed spodobi.
SESTAVINE:
4 manjše zelene bučke
2 jajci
60 g sezama
60 g polnozrnatih kosmičev
1 manjša čebula
3 stroki česna
100 g naribanega parmezana
šopek svežih zelišč (meta, bazilika, peteršilj, drobnjak)
4 velike žlice drobtin
1 žlica polnozrnate moke
sol in poper
malo olja za pekeč
PRIPRAVA:
Pečico najprej segrejemo na 220⁰C. Bučke operemo in osušimo. Grobo jih naribamo, solimo in pustimo 15 min. Vmes operemo zelišča in jih grobo sesekljamo. Čebulo in česen olupimo in prav tako drobno sesekljamo. Zmeljemo kosmiče. Bučke dobro ožmemo in jih zmešamo z vsemi sestavinami, da dobimo kompaktno maso. Popramo po okusu. Če je masa preredka, dodamo več drobtin ali moke. Pekač obložimo s peki papirjem in ga naoljimo. Z roko oblikujemo hlebčke, ki jih polagamo na pekač in malo sploščimo, da nastanejo polpeti. V pečici jih zlato rjavo spečemo.
Comentarios