Ti enostavni bučkini mafini so idealen prigrizek k večernem poletnem posedanju na domači terasi ali balkonu. Skupaj z dobrim kozarcem vina in morda še kakšno rezino pršuta v dobri družbi vam bodo polepšali večer!
SESTAVINE:
200 g zelenih mladih bučk (najboljše so z domačega vrta)
8 listov bazilike
40 g grobo naribanega parmezana
40 g pinjol
2 jajci
250 g jogurta
10 dag suhih paradižnikov
2 veliki žlici oljčnega olja
2 žlici pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
200 g moke
sol in poper
PRIPRAVA:
Najprej si pripravimo zelenjavo. Bučke operemo in narežemo na drobne kocke. Paradižnike odcedimo in drobno sesekljamo. Liste bazilike operemo in osmukamo in prav tako sesekljamo. Na ponvici in žlici oljčnega olja prepražimo bučke, solimo in popramo jih po okusu. Ohladimo. Pinjole prav tako popečemo v suhi ponvi in jih ohladimo. Pečico segrejemo na 180⁰C. V posodi kuhinjskega mešalnika penasto zmešamo 2 jajci, dodamo jogurt, parmezan, paradižnike in baziliko, žlico oljčnega olja ter pečene bučke. Dobro premešamo s pomočjo gumijaste spatule. Suhe sestavine (moko, pecilni prašek in sodo bikarbono) prav tako zmešamo skupaj in jih dodamo mokrim sestavinam. Posodice pekača za mafine obložimo s papirčki za mafine in s pomočjo žlice nadevamo maso. Potresemo s pinjolami in pečemo v predhodno ogreti pečici približno 20 do 25 min. Ohlajene ponudimo s dobrim kozarcem vina. Rumena rebula bo prava izbira.
Comments