top of page
Writer's picturedobrovoljcmojca

BRUSKETE S HRUŠKAMI IN RADIČEM

Updated: Dec 5, 2020

Ste naveličanih klasičnih narezkov s suhimi mesninami in sirom, ko želite pogostiti svoje prijatelje ? To je pravi recept za vas. Aromatične sestavine, kot sta med in žajbelj, pričarata skupaj s hruškami pravo poslastico.


SESTAVINE:


2 žlici orehov

1 strok česna

6 listov žajblja

6 listov rdečega radiča

1 ciabatta

2 žlici oljčnega olja

2 zreli hruški

2 žlici medu

2 žlici svetlega balzamičnega kisa

150 g ricotte

sol in poper


PRIPRAVA:


Orehe pražimo na suhi ponvi, da zadišijo in jih grobo sesekljamo. Operemo žajbljeve liste in jih na tanko narežemo na zelo tanke trakove. Radič prav tako operemo in natrgamo na liste. Ciabatto prečno narežemo na rezine, pokapljamo z oljčnim oljem in hrustljavo spečemo na žar ponvi.

Hruške operemo, osušimo, odrežemo peške in narežemo na rezine.

V ponvi stopimo med, počakamo da se rjavo obarva in karameliziramo hruške. Zalijemo s balzamičnim kisom in hruške skuhamo do mehkega. Ohladimo.

Ricotto zmešamo s žajbljem, orehi, solimo in popramo, da dobimo gladko okusno kremo.

Pečene ciabatte natremo s strokom česna, namažemo s kremo, obložimo s radičem in na vsak kos položimo 2 rezini hruške. Okrasimo s drobnimi listi žajblja.


Bruskete so odlična predjed vsakega kosila ali prigrizek k dobremu kozarcu vina. Skupaj s pisano solato, pa so nepogrešljive na mizi vsake pogostitve. Ciabatto lahko zamenja rustikalen kos domačega kruha ali francoska štruca.




50 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page